WhatsApp Image 2021-01-15 at 15.40.01

"Mi casa es tu casa"

Om oss

Välkommen till Casa Fonseca! Känn dig som hemma. Hos oss kan du känna dig trygg när du handlar. Kika gärna runt i vår online butik. Du är välkommen att stanna så länge du vill.

 

Vi är importörer av äkta mexikanska livsmedelsprodukter och erbjuder det bästa och bredaste sortimentet av mexikansk mat online till de bästa priserna. Vi erbjuder snabb och smidig leverans till hela Sverige med antingen Budbee (hemleverans) eller DHL (utlämningsställe) och vanligtvis inom 1-3 arbetsdagar. Vi erbjuder även hemleverans till hela Belgien och hela Nederländerna och större delen av Danmark och Finland.

 

Vi har allt du behöver för att kunna laga äkta mexikanska maträtter, från morgon till kväll. Du kanske är sugen på några huevos rancheros (mexikansk äggröra) med stekta bönor till frukost. Till lunch, vad sägs om quesadillas med salsa Valentina. Känner du för att grilla? Vi har en mängd olika heta såser av märkena Del Primo och El Yucateco. Oavsett om du ska tillaga äkta mexikanska tacos som till exempel ”Al pastor med ananas, guacamole och lime eller ”Carnitas” (pulled pork) med pico de gallo, göra en festmåltid med våra moles från Don Pancho eller Xiqueño eller grilla kan vi erbjuda allt du behöver för att göra din mexikanska middag fulländad. För dig som älskar chili och starkt har vi mexikanska såser, torkad chili. Vi har mexikanska kryddor som achiote (annatto) och epazote (citronmålla). Och för att avsluta kvällen har vi mexikanska snacks: potatischips, majschips, friterade vetesnacks, chilinötter och jordnötter. Och varför inte krydda till ditt lördagsgodis och köpa mexikanskt godis med chili och tamarind? Föredrar du något nyttigare alternativ än godis kan du äta grönsaker och frukt med Tajin eller Chamoy.

 

Genom sociala medier som Facebook, Instagram, LinkedIn och YouTube vill vi främja mexikansk matkultur och det mexikanska köket. Vi vill visa att mexikansk mat är så mycket mer än bara tacos. Förresten, visste du att äkta mexikanska tacos kan ha allt från fisk, kyckling, gris- och nötkött, till insekter som chapulines (gräshoppor)? Men mexikansk mat är inte synonymt med kött. Det finns många mexikanska vegetariska och mexikanska veganska maträtter tillagade med bland annat camote (sötpotatis), chayote, jícama, huitlacoche (majstryffel), nopales (kaktus), pumpa, pumpablomma och svampar.

 

Det traditionella mexikanska köket anses av UNESCO så pass viktigt för mänsklighetens världsarv att det 2010 tilldelades titeln ”kulturskatt” tillsammans med det franska köket (https://www.npr.org/sections/thetwo-way/2010/11/17/131391343/unesco-designates-traditional-french-and-mexican-cuisines-cultural-treasures).

2012 tilldelades det mexikanska köket ännu ett pris, International Star Diamond Award  av det  American Academy of Hospitality Sciences (https://www.prnewswire.com/news-releases/mexicos-unesco-world-heritage-cuisine-honored-with-star-diamond-award-149080865.html).

 

Mitt hem är ditt hem.

Vision

Vara ledare i Sverige genom att erbjuda de bästa utvalda mexikanska produkterna av högsta kvalité och bästa service.

Mission

Främja det mexikanska köket med de bästa utvalda produkterna tillgängliga för alla genom att erbjuda bäst service, de bästa priserna och smidig leverans till kundens dörr.

Följ oss och lär dig att laga på mexikanskt vis

Vår historia

1994 – Queretaro, Mexiko. Fyrbarnspappan Joel Fonseca, även kallad “Don Fonseca” av sina kunder, bestämmer sig för att tillsammans med sin fru Carmen starta en livsmedelsbutik med mexikanska produkter med namnet “Servicio Fonseca”.

90-talet – María Fonseca, den yngsta dottern till Joel och Carmen, lär sig av sin pappa om livsmedelsbranschen genom att hjälpa till med inköp, försäljning och administration. 

2003 – Maria träffar Oscar, en svensk-mexikan med rötter i både Queretaro och Göteborg.

2005 – Maria beslutar sig för att utbilda sig till lärare men fortsätter att hjälpa sina föräldrar i butiken. 

2011 – Queretaro, Mexiko. Maria och Oscar gifter sig.

2018Göteborg, Sverige. Maria, nu mamma till två flickor, flyttar med sin familj till Göteborg. Inspirerad av sin pappa, får Maria idén att fortsätta familjetraditionen som livsmedelshandlare i sitt nya hemland Sverige.

2020 – Maria startar sitt egna företag “Casa Fonseca” med affärsidén att erbjuda ett brett sortiment av bara de bästa äkta mexikanska produkterna, importerade från Mexiko och levererade till kundens dörr.