"Mi casa es tu casa"

Om oss

Hos Casa Fonseca vill vi att du känner dig som hemma. Vad innebär det? Jo, att du känner dig trygg och bekväm och stannar så länge du vill. Vi har allt du behöver för att laga äkta mexikansk mat, från morgon till kväll. 

Du kanske är sugen på några huevos rancheros med svarta, stekta bönor till frukost. Till lunch, vad sägs om sincronizadas med salsa Valentina. Våra utsökta totopos kan avnjutas med eller utan salsa. Känner du för att grilla? Vi har en mängd olika heta såser av märket El Yucateco. Vare sig du ska tillaga några läckra tacos al pastor med ananas, guacamole och lime, göra en festmåltid med vår röda mole eller grilla kan vi erbjuda allt du behöver, t.ex. majstortillas, såser, chili m.m. Oavsett vad du äter kan du släcka törsten med Mexikos främsta läskedryck Jarritos.

Vision

Vara ledare i Sverige genom att erbjuda de bästa utvalda mexikanska produkterna av högsta kvalité och bästa service.

Mission

Främja det mexikanska köket med de bästa utvalda produkterna tillgängliga för alla genom att erbjuda bäst service, de bästa priserna och smidig leverans till kundens dörr.

Följ oss och lär dig att laga på mexikanskt vis

Vår historia

1994 – Queretaro, Mexiko. Fyrbarnspappan Joel Fonseca, även kallad “Don Fonseca” av sina kunder, bestämmer sig för att tillsammans med sin fru Carmen starta en livsmedelsbutik med mexikanska produkter med namnet “Servicio Fonseca”.

90-talet – María Fonseca, den yngsta dottern till Joel och Carmen, lär sig av sin pappa om livsmedelsbranschen genom att hjälpa till med inköp, försäljning och administration. 

2003 – Maria träffar Oscar, en svensk-mexikan med rötter i både Queretaro och Göteborg.

2005 – Maria beslutar sig för att utbilda sig till lärare men fortsätter att hjälpa sina föräldrar i butiken. 

2011 – Queretaro, Mexiko. Maria och Oscar gifter sig.

2018Göteborg, Sverige. Maria, nu mamma till två flickor, flyttar med sin familj till Göteborg. Inspirerad av sin pappa, får Maria idén att fortsätta familjetraditionen som livsmedelshandlare i sitt nya hemland Sverige.

2020 – Maria startar sitt egna företag “Casa Fonseca” med affärsidén att erbjuda ett brett sortiment av bara de bästa äkta mexikanska produkterna, importerade från Mexiko och levererade till kundens dörr.